Schweigaardsgate 15

Schweigaardsgate 15

Det historiske bygget Tollgaarden i Schweigaards gate 15 har en lang og stolt historie. Nå tar Entra grep og løfter det ærverdige Tollgaarden inn i fremtiden.

Schweigaards gate 15 ble tegnet av arkitekt Henry Bucher og var oppført i perioden 1919 til 1926. Bygget ble tegnet og bygget for Oslos Jernbanetollsted, men har siden den tid også huset flere andre statsetater. Når bygget total rehabiliteres tar vi vare på historien, samtidig som vi løfter bygget inn i fremtiden. Det betyr at vi gjennom et nøye utvalgt interiørkonsept vil forsterke byggets unike detaljer. Med eksponert betong, solid jern, originale fargetoner og mørkt treverk fremhever vi byggets historiske røtter.

Rehabiliteres med respekt for historien:
Gjennom rehabilitering og tilbakeføring av eksisterende bygningsmasse vil Tollgaarden omgjøres til et av byens mest særegne kontorlokaler.

Entra har store ambisjoner for bygget. Eiendommens nesten 100 år lange historie skal videreføres i en fremtidsrettet og innbydende innpakning. I Tollgaarden vil vi tilby moderne og arealeffektive kontorlokaler med alle fasilitetene fremtidens leietakere ønsker seg. Bygget får mulighet til et eget co-working konsept, samt en egen café. Sistnevnte vil ikke bare være et attraktivt tilbud for byggets leietakere, den vil også sørge for servering og liv på plassen foran bygget.

Rehabiliteringen skjer med stor respekt for byggets historie, og mot Schweigaards gate vil blant annet de originale inngangene med vakre dører på gateplan tas i bruk. Alle som er så heldige at de får Tollgaarden som sin arbeidsplass får også gleden av Entras effektive service-app hvor man kan registrere besøkende, booke møterom, lunsj og møtemat, samt tid i treningsrommet og få informasjon om bygget. Applikasjonen kan man lese mer om under servicefasiliteter

Sted
Oslo
Byggherre
Entra AS
Prosjektperiode
01.08.2021-01.01.2023

Prosjektering av ventilasjon- og klimainstallasjoner